Znanje, radost i drugarstvo – Lolino bogatstvo

Stručno usavršavanje

«Razvionica»

Kolege, dnevnik promena koji je u vezi Razvionice možete da preuzete ovde: 

dnevnik promena final

Projekat «Podrška razvoju ljudskog kapitala i istraživanju – opšte obrazovanje i razvoj ljudskog kapitala», skraćeno nazvan «Razvionica», počeo je da se realizuje kroz prvi krug obuke.
Tokom prošlog vikenda, tačnije 11. i 12. januara svi nastavnici, direktor, pedagog i psiholog, kao i predstavnici roditelja iz Saveta, i predstavnici školske uprave, podeljeni u dve simetrične grupe prošli su kroz čitav niz radionica u kojima su, svojim aktivnim učešćem obuhvatili nekoliko veoma zanimljivih tema: «Nastava usmerena na učenje», «Uloga nastavnika u podsticanju samoregulisanog učenja učenika», «Podsticajna sredina za učenje», «Nastavnik – refleksivni praktičar», «Ključne kompetencije», «Ocenjivanje u funkciji napredovanja i razvoja kompetencija kod učenika», «Školski program usmeren na učenje». Kroz saradnički rad po manjim grupama, uz instrukcije odličnih predavača: Mirjane Beare, Saše Glamočeka, Stanke Žice i Valerije Živković, zaposleni u našoj školi došli su do veoma zanimljivih i korisnih ideja koje će ugraditi u školska dokumenta, i preneti u svoju nastavničku praksu.
Dobili smo brojne pohvale za rad tokom prvog dela obuke, ne samo od instruktora, već i iz Ministarstva i to nam je podstrek za dalji rad na ovom zahtevnom projektu.