ПРВИ РАЗРЕД

ПРВИ РАЗРЕД И  

У текућој школској, 2014/2015. години, у нашу Школу уписано је 78 првака. Они су прави хероји у освајању замка који се зове Школа.

Прваци крећу корак по корак у освајање нових знања и вештина. За њих су то џиновски кораци и представљају велики напор. Довољно је да Вам кажемо да човек НИКАДА ВИШЕ У ЖИВОТУ не научи толико за годину дана колико научи у првој години школовања.
   Прочитајте цео текст

Радионица за ђаке и маме

  Наше одељење, 1.б, целе школске године је укључено у пројекат о правилној и здравој исхрани деце, као и редовном одржавању физичке активности. Пројекат се развија у сарадњи са Педагошким факултетом у Сомбору, Медицинским факултетом у Новом Саду, а носиоци пројекта су професор САЊА ШУМОЊА и учитељица КСЕНИЈА УЈСАСИ у овом одељењу. 
       У оквиру овог пројекта организовали смо радионицу у којој су учествовле маме и ученици - заједно- у припремању здраве, сочне и укусне посластице ПУЊЕНЕ ПОМОРАНЏЕ. 

Врло укусна посластица, ако желите рецепт, питајте ученике 1. б, радо ће вам издиктирати.
Објављено: 07.02.2015., 00:02:45

Светосавска недеља у 1.б

Поводом обележавања школске славе Светог Саве, ученици 1. б одељења учествовали су у неколико активности.
ДУЊА ВОЈНОВИЋ и МИЛИЦА ПОЉАК казивале су стихове о Растку Немањићу у оквиру Духовне вечери које је организовано у нашој школи. 
 

 

У нашем одељењу, учитељица 1.б, КСЕНИЈА УЈСАСИ организовала је светосавско такмичење из математике под називом СВЕТОСАВСКЕ МОЗГАЛИЦЕ. Најбоље резултате и похвале добили су: ЕМА МАРИЋ која је била прва, друго место поделило је три ученика: ВЛАДИМИР ХОСТИЋ, КАТАРИНА БЛАЖЕВ и БОЈАН МАНОЈЛОВИЋ, а трећи је био САЊИН БАБОВИЋ

 

Објављено: 29.01.2015., 23:43:49

Музичка радионица

Ученици истуреног одељења у Шикари и учитељица Кристина Ковачевић били су домачини професорици музичке културе Марити Топић која је одрзала музичку радионицу.
Радионица је за циљ имала да развије музичке способности деце млађег школског узраста, као и њихов социолоски и душевни развој. Помоћу музичких игара развија се моторика, дикција, гласовни апарат, слух. Деца су имала прилику да везбањем овладају свирањем на инструментима Орфовог инструментарија (штапићи, триангл, чегртаљке, звончићи ...) и активно учествује у стручним осмишљеним музичким играма.

Објављено: 19.03.2014., 22:55:13

   
Специфичности школе

    Јавне набавке

    Линкови

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Основна школа "Иво Лола Рибар" Сомбор
Повратак на врх